Παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνούν με το σχολείο στο email του: mail@dim-dafnon.ira.sch.gr

Άνοιγμα σχολείων – οδηγίες για τα self test

Άνοιγμα σχολείων – οδηγίες για τα self test

Θα θέλαμε να επισημάνουμε κάποια σημεία της εγκυκλίου για το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 10.05.2021, για τη διευκόλυνση των γονέων – κηδεμόνων.

1.  Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου είναι υποχρεωτικός για τους/τις μαθητές/τριες, τους/τις εκπαιδευτικούς και διενεργείται δυο  φορές πριν τη Δευτέρα και την Πέμπτη (έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο).

2. Μπορείτε να επιλέξετε rapid test ή PCR test δωρεάν σε δημόσια δομή ή με επιβάρυνσή σας, εντός 72 ωρών πριν την προσέλευση στο σχολείο.

3. Το self test των ανήλικων μαθητών θα το προμηθευτούν οι γονείς από το φαρμακείο με την επίδειξη του AMKA τους και θα διενεργείται στο σπίτι με την επίβλεψή τους. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές, μπορούν να προμηθεύονται το πρώτο διαγνωστικό τεστ από την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και το δεύτερο από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

4. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  self-testing.gov.gr θα επιλέξετε ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ για COVID 19 και ακολουθώντας τις οδηγίες θα ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος. Αν είναι θετικό εκτυπώνετε τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ θετικού αποτελέσματος και πηγαίνετε σε μια από τις δημόσιες δομές για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο εντός 24 ωρών.

5. Αν δεν ΜΠΟΡΕΙΤΕ να εκτυπώσετε τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ πρέπει να τη συμπληρώσετε χειρόγραφα και να υπογράψετε για τα παιδιά σας

6. Οι μαθητές ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ (δεν παραδίδουν) τη ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και την έχουν μαζί τους (μήπως τους ζητηθεί) μέχρι το επόμενο τεστ.

7. Όσοι δεν εμφανίζεται ο ΑΜΚΑ τους για να παραλάβουν το τεστ από το φαρμακείο, πρέπει να πηγαίνουν σε μια από τις δημόσιες δομές για δωρεάν τεστ.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.  Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της. Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

ΕΠΙΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

α) την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

β) τα διαλείμματα σε χωριστά σημεία

γ) τη χρήση αντισηπτικών

δ) τους σχολαστικούς καθαρισμούς

ε) τους τακτικούς αερισμούς των χώρων

στ) όλα τα μέτρα που ίσχυαν και πριν το κλείσιμο για γυμναστική, εργαστήρια και κυλικεία.

Ελπίζουμε στη συνεργασία σας ώστε να κρατήσουμε ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία μας.

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ

Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τη σχετική Υπουργική Απόφαση.

Comments are closed.